Loading...

Een beetje historiek

Toel i.t. Services is gestart als een dynamische eenmanszaak aktief op het gebied van informatica consultancy in de financiële en grafische sector.

In 1998 werd Toel it services opgericht en werden er tot 2009 opdrachten uitgevoerd voor BBL, later ING, Genzyme en nog een paar bedrijven uit de grafische sector.
In 2009 lag de focus echter op de grafische sector met pre-press en it-opdrachten.
In 2010 en 2011 werden opdrachten in de financiele sector gerealiseerd en vanaf 2012 situeerden de consultancy opdrachten zich vooral in de openbare sector.
Eind 2014 verhuisde de oprichter naar Noorwegen en werden de activiteiten daar verder gezet met opdrachten in het onderwijs en de openbare sector.

Kortom een jarenlange expertise met consulting-opdrachten op diverse it platformen. Ook op het gebied van desktop-publishing en web-publicaties is er door de jaren heen heel wat ervaring opgebouwd.

Het gezicht van het bedrijf

In begin van de jaren tachtig studeerde ik informatica aan de hogeschool in Antwerpen, toegepaste informatica heette de opleiding toen.
Mijn professionele ervaring gaat terug tot in 1983, toen de informatica nog in haar kinderschoenen stond. Na een korte inloopperiode in een bedrijf dat informaticadiensten leverde aan bouw- en veevoederondernemingen werd in 1984 de stap gezet naar de financiele sector bij de informaticaafdeling van de toenmalige Kredietbank in België.
Tot 1994 werd er aan diverse projecten meegewerkt in rollen evoluerend van programmeur tot technisch projectleider. In 1994 was er een eerste kennismaking met de grafische sector, bij compogravure guy. Vanaf 1995 werd er voor een periode van 3 jaar gewerkt voor KBC als project team leider.
In 1998 startte ik met het bedrijf toel it services en ben ik als vennoot actief betrokken bij alle diensten die het bedrijf levert.